O mně



Mazanec velikonoční

Vydáno: 31.03.2017

Suroviny pro 4 ks střední velikosti1. Mouka hladká 700g2. Cukr 100g + vanilkový 20g3. Máslo 50g + olej 50g4. Žloutky 3 velké nebo 4 malé5. Kvasnice 30g6. Sůl 6g7. Mléko 270g až 290... Celý článek

Veka domácí

Vydáno: 31.12.2016

Suroviny na výrobu 4 ks1. Mouka hladká 820g2. Kvasnice-droždí 36g3. Olej řepkový 25 až 27g4. Cukr 10g (slad 16g)5. Sůl 13g6. Voda 490g ±10gStrojní zpracováníDo mísy rozdrobíme kvas... Celý článek

Kysané zelí domácí

Vydáno: 14.11.2016

Samokonzervační způsob přípravy nám zajistí trvale kvalitní domácí kysané zelí, které neměkne, nehnědne a nekazí se působením bakterií, hub a křísu. Nevyžaduje ani žádné další sani... Celý článek

Zmrzlina vanilková

Vydáno: 25.08.2016

Připravíme si zmrzlinu z normálních surovin. Ty kupované - průmyslově vyráběné svým složením spíše připomínají jakousi ochucenou umělou hmotu. Většinou už ani neobsahují vaječné žl... Celý článek

Zpracování ovoce a zeleniny

Vydáno: 14.06.2016

Jahodový džemVyrobíme si alternativní jahodový džem, ve kterém zůstanou kousky ovoce a nebude tedy rozvařený na beztvárnou kaši.Oprané jahody rozkrájíme na čvrtiny, větší na osminy... Celý článek

Bylinné sirupy konzumní

Vydáno: 01.06.2016

Z různých aromatických bylin můžeme připravit sirupy, které po naředění vodou používáme k běžnému pití a zároveň tím obohatíme organismus vitaminem C. Z rostlinného materiálu se k... Celý článek



 

Vytvořenou službou P-C.cz - Vlastní blog z vlastního PC. Mapa stránek